Børn og unge

Bosted efter paragraf 66, for børn og unge  i alderen 7 – 18 år

Vi lægger på Fønix stor vægt på at skabe et omsorgsfuldt, anerkendende men også udfordrende miljø for hvert enkelt barn/ung. Personalet er uddannet til at skabe gode, udviklingsstøttende og bæredygtige relationer til børnene/de unge.

En udviklingsstøttende relation er kendetegnet ved, at den voksne er anerkendende, samhørigheds skabende, merkompetent og udfordrende i sin relationelle tilgang. Den voksne skal kunne agere som en medspillende modspiller, der gennem anerkendelse når ind til barnet/den unge og gennem en tilpasset og udfordrende tilgang også kan skabe en udvikling ift. f.eks. tankemønster præget af negative tanker samt uhensigtsmæssige mestringsstrategier.

Alle børn/unge vil uagtet diagnose og/eller udfordringer møde et struktureret og lærende miljø, hvor der er fokus på belastningsbalancen ved at krav altid tilpasses ressourcer således, at der ikke opbygges frustration.

Vi har på Fønix et stort fokus på trivsel, skolegang og fritidsaktiviteter. Børnene/de unge er ved indflytning ofte i mistrivsel, har skolevægring og et begrænset fritidsliv og forskning peger på at f.eks. børn/unge der får en afgangseksamen, klarer sig væsentlig bedre på en række parametre end dem, der ikke får en afgangseksamen. Ligeledes ved man at en øget trivsel går gennem udviklingsstøttende fællesskaber og derfor har vi opbygget et godt netværk lokalt med eks. Fodboldklubber, bokseklubber, skydeklub og flere andre fritidstilbud i lokalområdet. De første gange et barn/en ung skal til en fritidsaktivitet har denne altid følgeskab af en voksen.

Afdelinger:

Tranegråden, Godrum.
Denne afdeling har fem pladser. Afdelingen er beliggende med kort afstand il Tranum by, hvor der er idrætsanlæg, skaterbane, skovlegeplads og gå ruter i det skønne område i Fosdalen.

Tranegaarden, Oversøen 21.
Denne afdeling har fire pladser. Afdelingen er beliggende i et naturskønt område og tæt på både Brovst og Tranum, hvor der er afgang til forskellige idrætsfaciliteter, ungdomsklub, skaterbane og multibane.

Tranegaarden, Oversøen 23.
Denne afdeling har seks pladser. Afdelingen er beliggende i et naturskønt område og tæt på både Brovst og Tranum, hvor der er afgang til forskellige idrætsfaciliteter, ungdomsklub, skaterbane og multibane. Der er på afdelingen eget motionscenter, som kan benyttes af alle borgere, som bor på Fønix.

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Kontakt os i dag på telefon
(+45) 98 23 55 66 eller mail info@fonixvv.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os i dag

(+45) 98 23 55 66
info@fonixvv.dk