Botilbud i Aalborg, Nordjylland for voksne 17+

Fønix tilbyder et botilbud i Aalborg, Nordjylland for voksne fra alderen 17+

AFDELINGER

Fønix – Viden og værksted har afdelinger i Tranum, Jammerbugt kommune og i Vrå, Hjørring kommune.

Fønix, Tranum

Fønix Tranum er den ældste del af Fønix og består i dag af botilbud til fem voksen afdelinger. Fønix Tranum er fordelt på flere adresser i landsbyen Tranum nør Aalborg i Nordjylland. I Fønix Tranum er der plads til i alt 33 borgere.

Boafdelingerne i Tranum er: Ladegården, Satellitterne, Margrethegårdsvejgruppen og Tranhøj. Afdelingerne er alle indrettet i almindelige beboelseshuse med tilhørende have og/eller udenomsarealer. På Ladegården er der muligheder for dyrehold og her ligger også Fønix´ hovedadministration.

Dagtilbuddets mange hold i Tranum er fordelt på flere matrikler. Undervisning og kreative hold foregår på ”Skolen”. De mere praktisk orienterede hold tager udgangspunkt i Janum Højgaard, hvor der eksempelvis forefindes træ- og metalværksted.

Alle afdelinger i Tranum er godkendt som socialpsykiatrisk bosted til unge og voksne i alderen 17-99 år.

Afdelingerne er hver især godkendt til et specifikt antal borgere indenfor en nærmere defineret målgruppe.

Alle afdelinger i Tranum ligger tæt på naturskønne områder og er indrettet med en kombination af små lejligheder og enkeltstående værelser.

I hvert hus er der fællesrum, spisestue, køkken, et antal bad/toilet samt terrasse og tilhørende udearealer.

Afdelingernes indretning skaber mulighed for, at alle borgerne kan deltage i fællesskabet i større eller mindre sammenhænge – alt efter ønsker og behov.

Fønix, Vrå

I Fønix Vrå vil borgerne, som på resten af Fønix uagtet diagnose og/eller udfordringer, møde et botilbud med struktureret og lærende miljø, hvor der er fokus på belastningsbalancen ved, at krav altid tilpasses ressourcer således, at der ikke opbygges frustration.

Borgerne er ved indflytning ofte i mistrivsel, uden beskæftigelse og med et begrænset fritidsliv. Øget trivsel går gennem udviklingsstøttende fællesskaber og derfor har vi også i Vrå fokus på fællesskab, fællesaktiviteter og det at motivere borgerne til deltagelse i fx fritidstilbud i lokalområdet.

Fønix Vrå er fem nyere afdelinger af Fønix Viden og Værksted, bestående af fire boafdelinger og dagtilbud, som er samlet på én adresse.

Afdelingerne A, B, C og D er placeret i fritliggende beboelseshuse med tilhørende udearealer, værksteder, muligheder for dyrehold samt administrationsbygning. I Fønix Vrå er der plads til 28 borgere fordelt i de fire afdelinger. Der er foreløbigt 10 pladser i dagtilbuddet.

Alle afdelinger i Vrå er godkendt som socialpsykiatrisk bosted til unge og voksne i alderen 17-99 år.

Afdelingerne er hver især godkendt til et specifikt antal borgere indenfor en nærmere defineret målgruppe.

Alle afdelinger i Vrå ligger ud til naturskønne områder og er indrettet med en kombination af små lejligheder og enkeltstående værelser.

I hvert afdeling er der fællesrum, spisestue, køkken, et antal bad/toilet samt terrasse og tilhørende udearealer.

Afdelingernes indretning skaber mulighed for, at alle borgere kan deltage i fællesskabet i større eller mindre sammenhænge – alt efter, ønsker og behov. Afdelingernes placering giver borgerne mulighed for at få et netværk, udover dem de deler afdeling med, da der er gode muligheder for at besøge borgerne i de øvrige afdelinger.

Alle borgere har mulighed for at benytte fællesaktivitetsrum med mulighed for blandt andet billard, bordtennis mv.

Afdelingerne i Fønix Vrå har et tæt samarbejde, hvilket giver mulighed for at de i perioder kan trække på hinandens kompetencer. Endvidere, giver dette samarbejde, borgerne mulighed for at få et netværk udover dem, de deler afdeling med. Dette er især muligt på grund af vores tværgående aktiviteter og besøgsmuligheder i andre afdelinger, hvor personalet ikke er ukendte for borgerne. Dette skaber en tryg ramme og muligheder for fællesskab på tværs af afdelingerne.

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Kontakt os i dag på telefon
(+45) 98 23 55 66 eller mail info@fonixvv.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os i dag

(+45) 98 23 55 66
info@fonixvv.dk